🎄12 Ιδέες για ζεστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με απόλυτα κομψό στυλ!

χριστουγεννιατικη διακοσμηση

Όλοι έχουμε δει ή στολίσει ένα σπίτι ή χριστουγεννιάτικο δέντρο με απόλυτα κιτς τρόπο. Τώρα όμως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να γίνουν με έναν απολύτως chic τρόπο!

Αν αρέσει κάτι στα παιδιά τα Χριστούγεννα, είναι η ζεστή και πράσινη διακόσμηση. Σύμφωνοι, τα χιλιάδες λαμπάκια με διαφορετικά χρώματα και ήχο, τους τραβούν το ενδιαφέρον, αλλά ίσως να έχει έρθει η στιγμή να χαρείς και εσύ λίγο το έθιμο.

φτιαξε ενα ζεστο σαλονι
Το σαλόνι σου κατά την περίοδο των γιορτών, είναι αυτό που περνάς ίσως τον περισσότερο χρόνο. Κάντο όσο πιο ζεστό και άνετο γίνεται με πλεχτές κουβέρτες, προβιές και κουβέρτες με ψεύτικη γούνα που θα τις αγαπήσουν όλοι. Αν έχεις τζάκι διακόσμησε και αυτό και τοποθέτησε το αστέρι σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού. Όπως βλέπεις το δέντρο έχει μόνο χρυσά και λευκά στολίδια, δείχνοντας ρεαλιστικά πανέμορφο!

 

Σκοπός μας είναι να πάρουμε κάτι από την Σκανδιναβική λογική της διακόσμησης και να την εντάξουμε στην Χριστουγεννιάτικη. Χρώματα που να θυμίζουν πραγματικό δάσος, αληθινά κλαδιά και κουκουνάρια για ρεαλισμό, με φωτάκια από σύρμα γύρω και ανάμεσα. Δημιούργησε, πρόσθεσε υφάσματα που να χαρίζουν ζεστασιά και αν θέλεις το τέλειο αγόρασε ένα αληθινό δέντρο και βάλτο μαζί με την γλάστρα του κοντά σε ένα παράθυρο για να επιβιώσει.

Τα Χριστούγεννα άλλωστε γιορτάζουν την ζωή, όχι ένα ψεύτικο ή κομμένο δέντρο.  Οι 12 ιδέες για ζεστή Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με απόλυτα κομψό στυλ, ξεκινούν τώρα!

φυσικα υλικα με ουδετερα χρωματα
Ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με μικρά φωτάκια, κουκουνάρια και τίποτα παραπάνω, μπορεί να μοιάζει λιτό για τα μάτια του μέσου Έλληνα που θέλει το δέντρο υπερβολικό, αλλά σίγουρα είναι καλαίσθητο. Οι κάλτσες στολίστηκαν γύρω από το τζάκι και κλαδιά από έλατο τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία. Η ουδέτερη χρωματική παλέτα με τα πολλά φυσικά υλικά είναι οι καλύτεροι φίλοι και αυτό είναι κάτι περισσότερο από εμφανές.

φερε το δασος στο σπιτιΈνα σκηνικό χειμερινού δάσους ξεπροβάλει από το σαλόνι. Ψεύτικο χιόνι από βαμβάκι, στεφάνια από κουκουνάρια, μικρά δεντράκια, γιρλάντες και αστέρια, χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντηλα, δημιουργούν ένα γιορτινό αληθοφανές τοπίο, λες και τα ζώα του δάσους αποφάσισαν να κάνουν γιορτές.

Κρατάμε όλες τις επιλογές και η ουδέτερη χρωματική παλέτα σε αποζημιώνει για άλλη μια φορά. Σκέψου σοβαρά να τοποθετήσεις και εσύ μια κουκουβάγια αντί για αστέρι στην κορυφή του δέντρου και κόψε με τα παιδιά ή τα εγγόνια, αστεράκια και ελαφάκια και στολίστε τα.

χριστουγεννιατικο τραπεζαμαντηλο αστερακιαοι λεπτομερειες κανουν την διαφορα
Κουτάκια βάφτισης από καφέ χαρτόνι μπορούν να κρύψουν ένα όμορφο γουράκι για όλους τους καλεσμένους σου και να διακοσμηθούν με σπάγκο και (λίγη) χρυσόσκονη. Χρησιμοποίησε λινάτσα, κουκουνάρια και κλαδάκια για την διακόσμηση του τραπεζιού, φτιάχνοντας ένα ανεπανάληπτο σκηνικό για το τραπέζι των Χριστουγέννων!

ψευτικες προβιες και γουνες
Σύμφωνοι, το ξύλινο πάνελ στους τοίχους αρκεί για να δώσει ζεστό γιορτινό ύφος. Ακόμα όμως και αν δεν ζεις σε καλύβα στο δάσος, μπορείς να στολίσεις με λίγο ξύλο τον χώρο, να τοποθετήσεις προβιές, κουβέρτες και γούνινα ριχτάρια που θα βρεις εδώ, δίνοντας ένα ύφος πολυτέλειας και ζεστασιάς. Δώσε χιονισμένο ύφος στο δέντρο και τοποθέτησε λεπτά λαμπάκια και η διακόσμηση είναι έτοιμη!

 

γουνινο χαλι

στολισμος τραπεζαριας rustic
Το καλό με την Ελλάδα είναι ότι δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να δημιουργήσεις ένα Rustic αληθοφανές Χριστουγεννιάτικο ύφος. Πεύκα έχουμε, κουκουνάρια έχουμε, οπότε βρες κουκουνάρια και κλαδάκια και ψέκασε με χρυσή, κόκκινη ή ασημένια βαφή σε σπρέι ή χρυσόσκονη. Συμπλήρωσε με χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια που θα βρεις εδώ και με λίγα κεριά. Θα έχεις ένα εκπληκτικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

χριστουγεννιάτικη μαξιλαροθήκη

 

μην ξεχνας το υπνοδωματιο
Δεν γίνεται να έχει Χριστούγεννα στο σαλόνι και την τραπεζαρία και στα υπόλοιπα δωμάτια τίποτα! Στόλισε την κρεβατοκάμαρα με κάλτσες που είτε θα τονίζουν κάποιο χαρακτηριστικό, είτε θα δημιουργούν αντίθεση. Βάλε γιρλάντες και κουκουνάρια και φέρε τα Χριστούγεννα και στο υπνοδωμάτιο. Το μεγαλύτερο ψέμα των Χριστουγέννων είναι πως «είναι γιορτή για τα παιδιά», την ώρα που και οι μεγάλοι έχουν ανάγκη από ξεγνοιασιά ή ένα βλέμμα που θα τους φέρει το χαμόγελο στα χείλη.

 

ζεστανε τον χωρο
Αν έχεις τζάκι καλό θα είναι να διακοσμήσεις τα ξύλα που θα έχεις δίπλα από αυτό με έναν από τους δεκάδες τρόπους που σου έχουμε δείξει. Λίγα όμορφα υφάσματα, γούνεςκαι προβιές, λίγο κρασί και ένα αναμμένο τζάκι είναι ότι θα σου χρειαστεί για τις γιορτές!

συντονισε τα χρωματα
Τα κομψά Χριστούγεννα δεν σημαίνουν ότι απαιτείται η ολική απουσία χρώματος. Με τα ουδέτερα χρώματα, συνόδεψε την χρωματική σου παλέτα με κυπαρισσί (το αληθινό χρώμα στολής του ευρωπαίου Santa Claus για την ιστορία), κόκκινο και λαμπερό μπλε. Τοποθέτησε γούνινα ριχτάρια, κόκκινο βελούδο και χριστουγεννιάτικα μαξιλάριακαι κάντε Χριστούγεννα με το πιο ζεστό και ζωηρό ύφος.

 

χριστουγεννιάτικη κουβέρτα καναπέ

 

χριστουγεννιάτικη κουβέρτα καναπέ

στολισμος τραπεζαριας
Για μοντέρνο Σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ύφος αυτή η φωτογραφία τα λέει όλα: τα γενικό ύφος δεν άλλαξε, απλά προστέθηκε το runner στο τραπέζι, η γιρλάντα στο τζάκι και ένα απλό όμορφο δέντρο και ξαφνικά απέκτησες Χριστούγεννα!

 

χριστουγεννιάτικη τραβέρσα runner

 

χριστουγεννιατικο στεφανι
Η είσοδος και το χωλ φυσικά πρέπει να βάζει τους καλεσμένους στο κλίμα. Στεφάνια και διακοσμητικά από κουκουνάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού, δίνοντας το ύφος που πρέπει στο σπίτι συνολικά. Μην ξεχάσεις την κονσόλα και τα υπόλοιπα έπιπλα της εισόδου: φέτος κάνε την διαφορά και βάλε πάνω στην κονσόλα ή την τραπεζαρίαένα στολισμένο ξύλινο καραβάκι!

 

υπερ της ανεσης

Όταν η κουβέντα πάει στα υφάσματα και την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, οικουβέρτες καναπέ με χονδρή πλέξη και τα απαλά υφάσματα είναι οι σίγουροι νικητές! Πόνταρε σε παρόμοια υφή για τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες ή ακόμα τα χαλιά και τις πολυθρόνες. Η κομψή διακόσμηση έχει πλεκτά υφάσματα, γούνες, προβιές και λινό, οπότε οι επιλογές σου είναι αμέτρητες!

Πηγή:https://decoration.gr/idees-gia-xristougenniatiki-diakosmisi/