Η δική σας ιστορία : Μειωμένη αυτοπεποίθηση

 

Αγαπημένη συντακτική ομάδα του vave pape,

Διαβάζω εδώ και καιρό το περιοδικό σας και θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα βοηθητικό και αφορά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, κυρίως εμάς που βρισκόμαστε στην εφηβεία. Έτσι λοιπόν, πήρα το θάρρος να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου θεωρώντας ότι μπορείτε να με βοηθήσετε.

Είμαι 17 ετών και ζω στην επαρχία. Tο θέμα μου είναι ότι είμαι αρκετά ντροπαλή και ανασφαλής για να προσεγγίσω το άτομο που μου αρέσει. Πιστεύω πως αν πάω να του μιλήσω θα γίνω ρεζίλι, καθώς δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και νομίζω ότι δεν έχω κάτι το οποίο μπορεί να του αρέσει σε μένα. Φοβάμαι να τον πλησιάσω αν και με ενδιαφέρει πολύ.

Σας ζητώ να με βοηθήσετε και να μου δώσετε συμβουλές για το πως θα καταφέρω να διώξω τις ανασφάλειες μου και να τολμήσω το πρώτο βήμα.

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

Αγαπημένη μας αναγνώστρια, 

Αρχικά θα ήθελα να σ’ ευχαριστήσω για τα όμορφα σου λόγια και να προσθέσω πως είναι τιμή μας, αν μπορούμε έστω και λίγο, να φανούμε βοηθητικοί προς εσάς.

Το θέμα που σε βασανίζει είναι αρκετά συχνό στην ηλικία σου. Όμως, πρέπει να τολμήσεις , γιατί σήμερα είναι ένα αγόρι, αύριο όμως θα χρειαστεί να διεκδικήσεις πολύ σοβαρότερα πράγματα για τη ζωή σου. Και τι καλύτερο από το να κάνεις την αρχή στη νεαρή ηλικία που είσαι τώρα. Καταλαβαίνω πως είσαι ευάλωτη αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Αρχικά θα σε παραπέμψω στα άρθρα του περιοδικού μας που αφορούν την αυτοπεποίθηση, θα έρθουν κι άλλα δεσμεύομαι γι’ αυτό.

Πάμε όμως να εμβαθύνουμε. Για να προσεγγίσεις το άτομο που σε ενδιαφέρει χρειάζεται να προσεγγίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό και να τα βρεις μαζί του. Τί θα πει πως δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου;! Αν δεν εμπιστεύεσαι εσύ το κομμάτι σου, ποιός θα το κάνει; Και γιατί να μην έχεις κάτι που να του αρέσει;! Hey, girl! Δώσε έμφαση σ΄ αυτό που είσαι, δούλεψε με σένα, εμπιστέψου τον εαυτό σου, άρχισε να σε σέβεσαι και θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και σημαντικό από εσένα. Είτε σε θέλει το αγόρι είτε σε θέλει η παρέα, αν δεν σε θες εσύ, τα πράγματα δεν οδηγούν πουθενά.

Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, αποδέξου αυτό που είσαι χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και κοίτα το στόχο κατάματα! Βρες το αγόρι, μιλήστε γενικά, προσπάθησε να «ψαρέψεις» τα γούστα του και πρότεινε του να βγείτε για καφέ, σινεμά ή οτιδήποτε άλλο. 

Σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες θα έχεις πάρει ένα μάθημα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως θα έχεις προσπαθήσει, θα έχεις κάνει κάτι για σένα, χωρίς φόβο. Πιστεύω πως το αξίζεις, αρκεί να το πιστέψεις κι εσύ.

Στάσου απέναντι στο στόχο, νιώσε δυνατή και χτύπα με το καλύτερο σημάδι σου.

Μην τα παρατήσεις, θα περιμένω νέα σου!