Άγιος Βαλεντίνος: Δέκα ιδέες για ραντεβού στο σπίτι

Λίγοι από εμάς έχουν προγραμματίσει ή πραγματοποιήσει ραντεβού κατά τη διάρκεια του lockdown, ίσως γιατί είναι δύσκολο να τοποθετήσουμε αυτή την προσωπική στιγμή σε πλαίσιο πανδημίας.

Ακόμα και τα ζευγάρια που ζουν χωριστά μπορούν να γίνουν πιο δημιουργικά με πολλούς τρόπους. Με virtual αναπάντηχες εξομολογήσεις αγάπης, να στέλνουν ο ένας στον άλλον γράμματα – μπορεί να ακούγεται πολύ cliché αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις το ρομαντισμό του – ή ακόμα να κάνουν ρομαντικά δείπνα μέσω Zoom. Ωστόσο για εκείνους που περνάνε την πανδημία μαζί, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Έτσι καθώς η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και η μπάρα αναζήτησης στο Google έχει πάρει φωτιά, με σκοπό να βρεις τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και τα τέλεια «δώρα για αυτόν/αυτήν», παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό επιβίωσης για την πιο ρομαντική μέρα του έτους. Και παρόλο που αναρωτιέσαι επίμονα πόσο ιδιαίτερο μπορεί να γίνει ένα ραντεβού στο σπίτι από τη στιγμή που έχεις περάσει τόσους μήνες μαζί με το/τη σύντροφό σου, έρχονται οι παρακάτω ιδέες για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σου.

Αυτή η ιδέα απαιτεί να έχεις εξωτερικό χώρο. Έτσι αν είσαι τυχερή, γιατί να μην μετατρέψεις το αίθριό σου σε έναν υπαίθριο κινηματογράφο; Είτε έχεις έναν προβολέα, είτε ένα φορητό υπολογιστή ή μια τηλεόραση, ένα είναι σίγουρο: ότι δεν χρειάζεσαι επαγγελματικό εξοπλισμό για να δεις μια ταινία με το έτερον ήμισυ στο μπαλκόνι σου. Τα επιπρόσθετα αντικείμενα / έπιπλα, όπως ξαπλώστρες, χαλιά και πολλά μαξιλάρια, είναι άκρως απαραίτητα.

2. Δείπνο υπό το φως των κεριών
Δεν χρειάζεται να πάτε σε εστιατόριο για δείπνο υπό το φως των κεριών. Μπορείτε επίσης να το απολαύσετε κατ’ οίκον. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις ένα καλοφτιαγμένο φαγητό και κεριά – πολλά κατά προτίμηση. Είναι μια effortless ιδέα που ομολογουμένως θα σας φέρει πιο κοντά.

3. Πρωινό στο κρεβάτι
Το πρωινό στο κρεβάτι είναι μια από τις πιο πολυτελείς στιγμές της διαμονής σε ένα ξενοδοχείο και όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν το απολαμβάνουμε ποτέ στο σπίτι. Το να απολαύσεις με το άλλο σου μισό το πρώτο γεύμα της ημέρας παρέα στο κρεβάτι, είναι ίσως η πιο ρομαντική χειρονομία.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ρομαντικό πρωινό; Καφέ, τσάι, λίγο χυμό πορτοκαλιού, αυγά benedict ή royale και ίσως για γλυκό, τηγανίτες και βάφλες.

4. Μάθημα μαγειρικής
Το lockdown μετέτρεψε πολλές από εμάς σε σεφ και αρτοποιούς. Μπορείς, λοιπόν, να εκμεταλευτείς αυτή τη (νέα) συνήθεια για να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με το άλλο σου μισό. Σεφ από όλο τον κόσμο πραγματοποιούν μαθήματα στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν υπήρξε ποτέ περισσότερος χρόνος από τώρα για να το δοκιμάσετε.


5. Δείτε μαζί το ηλιοβασίλεμα
Κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης ζωής, ένας άνθρωπος χάνει συχνά πράγματα τόσο απλά όσο τα ηλιοβασιλέματα. Οπότε τι καλύτερο τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα από το να ανακαλύψουμε τη μαγεία της φύσης από το παράθυρο / μπαλκόνι μας με τη συνοδεία ενός κρασιού και ενός plateau με τυριά. Μια λέξη ταιριάζει σε αυτή την ιδέα. Ευτυχία!

6. Εσωτερικό σπα
Πιθανότατα θα έχουν περάσει μήνες, ενδεχομένως και χρόνια από την τελευταία σου επίσκεψη σε κάποιο σπα, οπότε γιατί να μην φέρεις το σπα σπίτι σου; Μιλάμε για μανικιούρ, πεντικιούρ, ένα πολυτελές μπάνιο και ίσως κάποιο μασάζ με ευεργετικά λάδια.

Αν είστε τολμηρό ζευγάρι, θα μπορούσε να αναλάβει ο ένας τον άλλον την περιποίηση των μαλλιών του. Αλλά δεν θα σας κρίνουμε αν παραλείψετε αυτή την ιδέα.

7. Κάντε πικνίκ
Ένα πικνίκ στο σπίτι είναι η πιο ρομαντική ιδέα από τις όλες, διότι είναι πανεύκολη και καθόλου προβλέψιμη χειρονομία. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, θα χρειαστείς μια κουβέρτα για πικνίκ για να καθίσετε και νόστιμα σπιτικά σνακ, όπως πίτες, κουλουράκια, φρούτα και κάποιο ρόφημα.

8. Νυχτερινό μασάζ
Το «μασάζ» ως όρος αναζήτησης έχει γίνει μεγάλη τάση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με την εργασία στο σπίτι από καναπέδες και πολυθρόνες να προκαλεί έντονους πόνους στην πλάτη. Έτσι, μια διασκεδαστική βραδιά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα μασάζ. Είναι διασκεδαστικό, ρομαντικό, μαθαίνετε και οι δυο μια νέα δεξιότητα, ενώ παράλληλα χαλαρώνετε.

9. Συνεχίστε τα Χριστούγεννα
Όσον αφορά τις ιδέες για ραντεβού στο σπίτι, το νούμερο 9 είναι σίγουρα διχαστικό, αλλά μερικά ζευγάρια στα social media συνεχίζουν τους εορτασμούς των Χριστουγέννων, οπότε γιατί να μην το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας; Και πρέπει να πούμε, ότι λατρεύουμε αυτή την ιδέα. Δεν χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα, για να γιορτάσετε τραγουδώντας, μαγειρεύοντας γλυκά και βλέποντας ταινίες στο σαλόνι του σπιτιού καθώς πίνετε μια ζεστή σοκολάτα.

10. Βραδιά παιχνιδιού
Η καραντίνα μάς βρήκε πολλές φορές να παίζουμε με φίλους μέσω Zoom διάφορα παιχνίδια. Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δοκίμασε να κάνεις ένα μαραθώνιο παιχνιδιών και με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Είτε πρόκειται για σκάκι, σκραμπλ, “μάντεψε ποιος”, χαρτιά, οι επιλογές είναι ατελείωτες.

 

Πηγή: https://www.marieclaire.gr