Τί καλύτερο από τις σπιτικές κρέπες και ειδικά όταν είναι healthy.
Ιδανικές για βραδινό και για μεσημεριανό γεύμα, εύκολες και γρήγορες.
Υλικά για 6 περίπου μερίδες:
– 2 φλ αλεύρι βρώμης.
– 1 φλ γάλα αμυγδάλου.
– 1/2 φλ νερό.
– 3/4 φλ λιωμένη ώριμη μπανάνα.
– 2 αυγά.
– 1/2 κ.γλ κανέλα.
– 1/4 κ.γλ αλάτι.
Υλικά για την γέμιση:
– Ανθότυρο ή cottage cheese.
– Ντομάτα.
– Βασιλικός.
– Γαλοπούλα.
🥣Εκτέλεση:
– Για το αλεύρι βρώμης αλέθουμε την βρωμη μέχρι να γίνει σκόνη (τα 2 φλ βρώμης βγάζουν 1 φλ. αλεύρι βρώμης).
– Ανεκατεύουμε ολα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
– Αφήνουμε να ξεκουραστούν.
– Ρίχνουμε το μίγμα και αναποδογυριζουμε τις κρέπες.
– Τις γεμίζουμε με το ανθότυρο, ντομάτα, βασιλικό και γαλοπούλα.
Καλή απόλαυση!!!
Σοφία Θεοδώρου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος