Λύσεις για το μικρό δωμάτιο

 

Ανεξάρτητα από τις οργανωτικές σας ικανότητες, η διακόσμηση ενός μικρού υπνοδωματίου μπορεί να είναι μια αληθινή πρόκληση. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και σε συνδυασμό με την σωστή επιλογή επίπλων και διαρρύθμιση του χώρου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο με άφθονο στιλ.

Μπορείτε με πρακτικούς τρόπους να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα μικρό υπνοδωμάτιο διαλέγοντας κατάλληλες λύσεις αποθήκευσης και έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου σαν κανόνα είναι να αξιοποιήσετε πλήρως το ύψος καθώς τα τετραγωνικά είναι περιορισμένα.
Επιλογή κομοδίνου
Υπάρχουν πολύ όμορφα κομοδίνα, σε πολλά σχέδια και μεγέθη. Σίγουρα όμως ένα μικρό ραφάκι που θα είναι τοποθετημένο στον τοίχο δίπλα στο κρεβάτι σας ή κάποια άλλη «έξυπνη λύση», θα αφήσει ελεύθερο τον χώρο του δαπέδου και ταυτόχρονα θα είναι αρκετό για να προσθέσετε φωτιστικό, κάποιο βιβλίο και ένα μικρό διακοσμητικό.

Βάλτε χρώμα

Το λευκό φωτίζει τον χώρο και δίνει την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος. Αν δεν θέλετε, όμως, να κινηθείτε σε ουδέτερες αποχρώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έντονο χρώμα σε έναν τοίχο ή έντονα αξεσουάρ προσδίδοντας μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά. Σημασία έχει να υπάρχει στο δωμάτιο καλός φωτισμός. Το ανθρακί, το navy blue ή το σκούρο πράσινο μπορούν με την κατάλληλη διακόσμηση να αποδειχθούν αρκετά κομψές επιλογές. 

Έπιπλα πολλών χρήσεων 

Σκεφτείτε να προσθέσετε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Για παράδειγμα, αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γραφειο το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί και σαν κομοδίνο.

Κουρτίνες

Όσο πιο ψηλά κρεμάσετε τις κουρτίνες τόσο μεγαλύτερο φαίνεται το υπνοδωμάτιο σας. Αν επιλέξετε κουρτίνες ίδιου χρώματος με τον τοίχο τότε ακόμα καλύτερα.

Κρεβάτι 

Αρχικά η πρώτη σκέψη είναι ένα ωραίο με κρεβάτι με αποθηκευτικούς χώρους. Σωστά αλλά οι επιλογές δεν σταματούν εκεί. Ένα μικρό υπνοδωμάτιο δεν σας εμποδίζει να επιλέξετε ένα κρεβατι με ουρανό. Ένα τέτοιο κρεβατι δινει ένα πιο παιχνιδιάρικο τόνο και μπορείτε να το διακοσμήσετε με κουρτίνες, αέρινα υφάσματα, να προσθέσετε φωτισμό δημιουργώντας ρομαντική ατμόσφαιρα. Επίσης όσο μικρό και αν είναι το υπνοδωμάτιο σας,  μόνο το κρεβάτι να βγάλετε αδειάζει ο χώρος. Δεν εννοώ να κοιμάστε στο πάτωμα αλλά σκεφτείτε τι ωραία λύση είναι ένα κρεβάτι σε διαφορετικό ύψος. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από το συνολικό ύψος του χώρου. 

Λίγα διακοσμητικά

Όταν κάθε εκατοστό του χώρου είναι ζωτικό για να είναι άνετος ο χώρος σας δεν χρειάζονται περιττά αντικείμενα. Κρατήστε όσα είναι χρήσιμα και ομορφαίνουν την κρεβατοκάμαρα σας.

Φυτά και λουλούδια

Τα φυτά ομορφαίνουν το χώρο, προσθέτουν πόντους στην διακόσμηση του σπιτιού και αρκετά από αυτά φιλτράρουν τον αέρα και απελευθερώνουν οξυγόνο. Προσθέστε πράσινο σε παραμελημένες γωνίες, σε κάποιο ράφι ή αν έχετε κρεβάτι με ουρανό μπορείτε να βάλετε κάποια κρεμαστά φυτά.

Φως

Αν το δωμάτιο σας δεν είναι φωτεινό τότε προσθέστε περισσότερα φωτιστικά, επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου και μπορείτε να βάλετε έναν καθρέφτη απέναντι από την κύρια πηγή φωτός. Όλα αυτά θα αντισταθμίσουν την κατάσταση χαρίζοντας περισσότερο φως.

Λύσεις αποθήκευσης και έπιπλα

Εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο του δωματίου. Προτιμήστε ράφια αντί για έπιπλα που πιάνουν χώρο στο πάτωμα τοποθετώντας κάδρα ή κουτιά, χρησιμοποιήστε συρτάρια ή κουτιά κάτω από το κρεβάτι, επιλέξτε έπιπλα που αξιοποιούν στο έπακρο τον χώρο όπως επίσης σκεφτείτε την λύση του γραφείου – πάγκου.

Κεφαλάρι

Ένα εντυπωσιακό και ξεχωριστό Κεφαλάρι θα τραβήξει την προσοχή και θα δώσει στυλ και προσωπικότητα στο δωμάτιο. 

Αντί για ντουλάπες

Αν δεν έχετε χώρο στις ντουλάπες σας μπορείτε να βρείτε όμορφες διακοσμητικές επιλογές που θα έχουν ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα και θα σας εξοικονομήσουν επιπλέον χώρο.

Για όλα υπάρχουν λύσεις. Μπορείτε να εμπνευστείτε από τις φωτογραφίες, να μεγαλουργήσετε και να δημιουργήσετε έναν στυλάτο και λειτουργικό υπνοδωμάτιο το οποίο θα εκφράζει ταυτόχρονα το προσωπικό σας γούστο.

Από την αγαπημένη μας : instanoel.blogspot.com