Εν αναμονή των βάσεων…

 

Οι πανελλήνιες… ξαναχτυπούν!

Καθώς περνάνε οι μέρες του Αυγούστου και το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του για ακόμα μια φορά το άγχος των παννελλαδικών εξετάσεων ξαναχτυπά! Τόσο για τους υποψηφίους που ετοιμάζονται γι’ αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά όσο και για κάποιους σαν εμένα που περιμένουμε αγωνιωδώς τις βάσεις!

Το άγχος, η αγωνία, η περιέργεια και ο φόβος είναι μερικά από τα συναισθήματα που κατακλύζουν εμάς που δώσαμε και περιμένουμε να μάθουμε αν όντως έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε το στόχο μας.

Αυτή τη φορά τα συναισθήματα είναι σχεδόν τα ίδια αλλά η κατάσταση τελείως διαφορετική. Πέρυσι τέτοιο καιρό οι περισσότεροι περιμέναμε να ξεκινήσουν τα σχολεία ώστε να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Τώρα ένα χρόνο μετά έχοντας καταφέρει να επιβιώσουμε από τις πανελλήνιες περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτών.

Το διάστημα από την λήξη των πανελληνίων, στην κατάθεση των μηχανογραφικών και τώρα μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων διαρκεί όλο το καλοκαίρι! Στην περίοδο αυτή δίνεται η αφορμή να δημοσιευθούν διάφορα άρθρα σχετικά με το πως θα κυμανθούν οι βάσεις γεγονός που εντείνει την αγωνία των υποψηφίων.

Πολλοί βασιζόμενοι στις προβλέψεις αγχώνονται ακόμα περισσότερο κι άλλοι επαναπαύονται. Η ψυχοφθόρα διαδικασία συνεχίζεται καθως με την πάροδο των ημερών γίνεται όλο και πιο αισθητή εφόσον φτάνουμε στο τέλος της ανάμειξης μας με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εύχομαι υπομονή στους φετινούς υποψήφιους και την καλύτερη επιτυχία έχοντας στο μυαλό that you will survive!

Γιούλη Καραγιάννη