Για μια Ελένη

Είμαι τόσο σοκαρισμένη μ’ αυτό το έγκλημα που δεν μπορούσα να γράψω γι’ αυτό. Δέχτηκα όμως πολλά μηνύματα από γονείς κυρίως που με παρότρυναν να το κάνω.

Εμείς εδώ δε θα δικάσουμε κανέναν. Θα κλάψουμε όμως για την κοπέλα που βασανίστηκε και χάθηκε άδικα. Θα κλάψουμε και για το χάλι της κοινωνίας μας. Και μετά τί; Απλά θα ξέρουμε ότι σε λίγο θα’ ρθει κι άλλη Ελένη..κι άλλη..κι άλλη..

Παιδιά δεν είναι αστείο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.

Πάμε στην επόμενη μέρα.

Κανείς δε σας ζήτησε να κλειδωθείτε στο σπίτι σας και να μη ξαναμιλήσετε σ’ άνθρωπο. Πρέπει να’ στε προσεκτικοί. Δεν μιλάμε με τον οποιοδήποτε και φυσικά δεν πάμε σε μέρη που δεν γνωρίζουμε και δεν έχουν κόσμο.

Τα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης είναι για να επικοινωνούμε με τους φίλους μας κι όχι με αγνώστους. Αν παρόλα αυτά παρασυρθείτε τσεκάρετε πολύ καλά τ’ άλλο προφίλ. Δείτε φίλους, κοινούς φίλους και προσπαθήστε να ‘’διαβάσετε’’ αυτόν τον άνθρωπο από τις αναρτήσεις του.

Ό,τι κι αν συμβεί μην ντραπείτε και μη φοβηθείτε να μιλήσετε στους γονείς σας, στους συγγενείς σας, στους καθηγητές σας. Μη ντρέπεστε, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Μην κλείνετε τα μάτια, γιατί η επόμενη «Ελένη» μπορεί να ‘στε εσεις.

Με σεβασμό κι αγάπη

Σιώκου Μαριάννα