Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα φαγητά δεν μπορούν να είναι δημιουργικά και υγιεινά ταυτόχρονα;
✅Γι’αυτό παρακάτω θα δούμε μια πεντανόστιμη συνταγή με μανιτάρια, λαχανικά και μια εξαιρετική σως από κάσιους.
Υλικά:
• 2 μανιτάρια πορτομπέλο ή της προτίμησης σας
• Ελαιόλαδο
• Σόγια σως ή βαλσάμικο
• 1 αβοκάντο
• Κόκκινο λάχανο
• Κόλιανδρο
• Τορτίγιες
Υλικά για την σως κάσιους:
• 1 φλ κάσιους που τα έχουμε μουλιάσει για 2 ώρες και τα έχουμε στεγνώσει καλά
• προαιρετικά για μια έξτρα καυτερή γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσίλι ή πιπεριές καυτερές
• 1 φλ νερό
• 1 κ.σ ξύδι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα
• Χυμός λεμονιού
• Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
• Αφού μουλιάσουμε τα κάσιους για 2 ώρες και τα στεγνώσουμε καλά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαριζουμε
• Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την σως και είναι έτοιμη σε 5 λεπτά
• Κόβουμε τα μανιτάρια μας και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, την σόγια ή το βαλσάμικο και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να αναμιχθούν
• Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά
• Είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τις τορτίγιες μας με τα μανιτάρια, το κόκκινο λάχανο, το αβοκάντο και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Καλή απόλαυση
Σοφία Θεοδώρου
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος