5 + 1 λατρεμένες χριστουγεννιάτικες ταινίες!!

 

Χο χο χο και ναιιιι λοιπόν είναι γεγονός..  Έφτασε αυτή η μαγική εποχή  που όλοι περιμέναμε!!      Χριστούγεννα γλυκά μου Χριστούγεννα ? καιρός γιααα ξεκούραση  χουχούλιασμα πολλά    μελομακάρονα και φυσικά  άπειρες χριστουγεννιάτικες ταινίες?

Πρώτη λοιπόν στη σειρά δεν θα μπορούσε  να βρίσκεται άλλη από το ‘home alone’ 
Μια χριστουγεννιάτικη ταινία  που έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας . Ο μικρός Κέβιν μας χαρίζει  απίστευτες στιγμές γέλιου καθώς ενώ βρίσκεται μόνος στο σπίτι και κάνει τις γνωστές παιδικές  αταξίες ξαφνικά δυο διαρρήκτες προσπαθούν να κλέψουν τα χρήματα της οικογένειας του,κάτι  που δεν πρόκειται να  το αφήσει έτσι. Εκτός από το γέλιο όμως δεν παύει να είναι μια  χριστουγεννιάτικη ταινία που στο τέλος μας υπενθυμίζει ότι το μόνο που μετράει είναι μια  ενωμένη και αγαπημένη οικογένεια, ιδιαίτερα τις μαγικές αυτές μέρες των Χριστουγέννων.

‘ a Christmas carol ‘  τι; δεν σου θυμίζει τίποτα;; Αλήθεια; Μήπως προτιμάς τον τίτλο ο γερό  Σκρούτζ; Τώρα κατάλαβες;! Μια άκρως Χριστουγεννιάτικη ταινία όπου το πνεύμα των Χριστουγέννων ή μάλλον 3 πνεύματα μαζί προσπαθούν να πείσουν τον γερο Σκρούτζ  ότι τα  χρήματα δεν σημαίνουν τίποτα και δεν αγοράζουν τα πραγματικά αγαθά αυτής της ζωής..θα καταφέρει ένας φιλοχρήματος άνθρωπος να πιστέψει στα Χριστούγεννα; Θα καταφέρει να αγαπηθεί και να νιώσει την πραγματική μαγεία των γιορτών ή θα ζήσει μια ζωή στην μιζέρια των χρημάτων;

‘Love actually’ Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων όπου συναντιούνται τυχαία λίγες μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Θα ανακαλύψουν σύντομα ότι αυτό που τους ενώνει είναι η αγάπη, αλλά που μπορεί να φτάσει κάνεις για να βρει την δίκη του πραγματική  αγάπη ; Και αν την βρει πως θα την κερδίσει; Μια ταινία  που ξεχειλίζει από γλύκα  και τρυφερότητα και τα Χριστούγεννα είναι εδώ για να την  απογειώσουν!!

Από τις χριατουγενιάτικες ταινίες, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το ΄elf’ ένα ξωτικό των Χριστουγέννων διαφορετικό από τα υπόλοιπα του βορείου πόλου,που  αναζητά στην Νέα Υόρκη τον πατέρα του!! Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα φέρει πολλά προβλήματα καθώς έχει μεγαλώσει με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής ανάμεσα στα ξωτικά και τον Άγιο Βασίλη. Είναι όμως αυτό το μεγάλο πρόβλημα; Όχι όχι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο Μπάντι το αγαπημένο μας ξωτικό έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πραγματικός  του πατέρας δεν πιστεύει πια στο πνεύμα το Χριστουγέννων και ως γνήσιο ξωτικό θα κάνει τα πάντα για να του χαρίσει ξανά την ελπίδα..Τα πάντα !!!

‘ The polar express’ ένα κινούμενο σχέδιο διαφορετικό από όλα  τα αλλά! Μια χριστουγεννιάτικη  ιστορία όπου την παραμονή των Χριστουγέννων  ένα μαγικό τρένο  σταματάει έξω από το σπίτι ενός νεαρού που έχει αμφιβολίες για την ύπαρξη του Αγίου Βασίλη ..προορισμός του; Ο βόρειος πόλος, ένας προορισμός που σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ!  Μια ταινία που σε βάζει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων  και δεν πρέπει να την χάσεις με τίποτα τα φετινά Χριστούγεννα !!

‘New Year’s eve’ μια ταινία  που πρόκειται να δώσει λίγη περισσότερη λάμψη στα φετινά σου  Χριστούγεννα. Μια ρομαντική κωμωδία που σε βάζει σε σκέψεις για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Έρωτας, ελπίδα, συγχώρεση, Δεύτερες ευκαιρίες. Παράλληλες ιστορίες ανθρώπων που εύκολα ταυτίζεσαι με τις περισσότερες απ’ αυτές. Ίσως η ταινία αυτή σε βοηθήσει και  εσένα αυτά τα  Χριστούγεννα να συγχωρέσεις, να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου  και να δώσεις δεύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους που ίσως άδικα έχασες.Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ για να σε βοηθήσει.✨