10 τρόποι για να πετύχετε στις Πανελλήνιες

 

Μετράμε αντίστροφα για την αρχή των εξετάσεων! Μην αγχώνεστε, όλα θα πάνε καλά.Εδώ σας έχω κάποιες χρήσιμες συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν εκείνη τη μέρα.
  1. Αρχικά μείνε μακριά απ’ όσους μιλάνε για sos , γιατί απλά δεν υπάρχουν!
  2. Φάε καλά πριν απο τις εξετάσεις για να έχεις ενέργεια.
  3. Μην ξενυχτήσεις το βράδυ πριν από τις εξετάσεις. Κλείσε τα βιβλία το απόγευμα, χαλάρωσε, κάνε κάτι που σ’ ευχαριστεί και πέσε νωρίς για ύπνο. Είναι αναγκάιο να σαι ξεκούραστος και σωματικά και πνευματικά.
  4. Τη μέρα των εξετάσεων προσπάθησε να αποβάλεις το άγχος (λογικά θα έχεις) κάνοντας θετικές σκέψεις και φυσικά να μην ακούς αυτά που σκέφτεται και λέει ο καθένας. Συγκεντρώσου στο δικό σου σκοπό.
  5. Και φτάνει η ώρα που έρχονται τα θέματα, που τόσους μήνες βάζαμε στοίχημα για το τί μπορεί να πέσει. Τα διαβάζουμε λοιπόν αργά και προσεκτικά αρκετές φορές , ώστε να γίνει κατανοητή η ερώτηση και να μη βγούμε εκτός θέματος.
  6. Αν δε γνωρίζεις ή δε θυμάσαι κάποια ερώτηση μην πανικοβληθείς. Κάνε πρώτα αυτά που ξέρεις και μετά προσπάθησε να κάνεις αυτά. Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις κάποιο κενό.
  7. Μόλις ολοκληρώσεις τις απαντήσεις σου, έλεγξε ξανά τις απαντήσεις σου. Σίγουρα κάτι θα σου χει ξεφύγει.
  8. Συνειδητοποίησε ότι οι Πανελλήνιες είναι απλά ένας διαγωνισμός. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.
  9. Το της χρονιάς : «η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως». Είχε δίκαιο η καθηγήτρια μας!
  10. Αν βρεις τα σκούρα και θελήσεις να τα παρατήσεις, σκέψου τη φοιτητική ζωή που σε περιμένει και τα πολλά πάρτυ που θα πας! ( remember why you started)

Καλή επιτυχία παιδιά και καλή τύχη γενικά στη ζωή σας!

Σοφία Δραγούμη

Φοιτήτρια Φιλολογίας