Όταν είναι να διαβάσεις κάνεις κ συ ό,τι πιο άσχετο υπάρχει ;

Όταν έρχεται η ώρα που πρέπει να διαβάσω όλα  πρέπει να είναι στην εντέλεια . Το γραφείο να γυαλίζει, τα στυλό στοιχισμένα ανάλογα με το  μήκος και το  χρώμα τους και φυσικά να ναι ωραία τοποθετημένα αντικείμενα με τα οποία θα αποσπάω την προσοχή μου από το διάβασμα…

Μετά έχει σειρά ο υπόλοιπος χώρος. Πώς γίνεται να συγκεντρωθείς άλλωστε εάν υπάρχει ακαταστασία  στο περιβάλλον που καλείσαι να κάνεις αυτόν τον άθλο;;;

Όταν επιτέλους τελειώσω με το ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμα, εκστασιασμένος από το αποτέλεσμα νομίζω ότι έχω ανακαλύψει ένα καινούριο δωμάτιο στο σπίτι ,μιας και δεν το είχα ξαναδεί καθαρό.

 

Αφού τελειώσω με τις ασχολίες του δωματίου, ο χώρος με περιορίζει… Έτσι αποφασίζω να ανακαλύψω και τα υπόλοιπα ταλέντα μου. Μετά από τόσο καθάρισμα είναι σίγουρη η επίσκεψη στην κουζίνα , όπου εκεί θα ανακαλύψεις και το ταλέντο σου στη μαγειρική.

Kαι κάπου εδώ είναι που λες <<μήπως τελικά να γίνω μάγειρας >> .Έτσι αποβάλλεις κι ένα μέρος των τύψεων γιατί δεν έχεις ακόμα αρχίσει το διάβασμα αφού αυτό δεν είναι για σένα τον μάγειρα. Εξουθενωμένος πλέον από την προετοιμασία, ξεκινάς επιτέλους το διάβασμα. Εκεί είναι που μετά το πρώτο τέταρτο θα τσεκάρεις τα μηνύματα στο Messenger και θα κάνεις μια γρήγορη περιήγηση στο Facebook και στο Instagram.

Μ’  αυτά και μ’ εκείνα βλέπεις ότι η ώρα περνάει και τελικά καληνυχτίζεις το βιβλίο και λες από αύριο…

Κωνσταντίνος Τζιουρτζιούμης

Φοιτητής Μηχανικός Περιβάλλοντος και Αντιρύπανσης