Υπό-σχέσεις

 Είστε καιρό μαζί, η σχέση σας προχωρά κι είστε σίγουροι πως έχετε γίνει πια ο Ρωμαίος κι η Ιουλιέτα, ο Καίσαρας κι η Κλεοπάτρα, ο Ερωτόκριτος κι η Αρετούσα, ο Παπαμηχαήλ κι η Βουγιουκλάκη βρε αδερφέ!

 Κάπου εδώ είναι που ξεκινούν οι επιθυμίες για αιώνιες υποσχέσεις. Δεν λέω, ούτε έχω κανένα πρόβλημα με αυτές, εάν βέβαια το έχετε καλοσκεφτεί και δεν σας επηρέασε ένα δώρο, ένα ψυχολογικό αδιέξοδο ή μια υπέροχη βραδιά sex (Σουτ! Τι είναι αυτό το σεχ;)

 Καλές είναι λοιπόν κι οι υποσχέσεις, σ’αρέσει να τις ακούς και να τις δίνεις αντίστοιχα, προσπαθείς να τις τηρήσεις κι όπως κι αν το πάρεις, δίνουν άλλη βαρύτητα στη σχέση σου με τον άνθρωπο που τις μοιράστηκες.

 Τι γίνεται τώρα με εσάς που ανησυχείτε πως επειδή δεν έχετε ακούσει μεγάλα λόγια, κάτι δεν πάει καλά.

 Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν άνθρωποι που τσιγκουνεύονται τις λέξεις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάνουν το ίδιο και στα συναισθήματα. Όχι δεν θα σου πω το κλισέ ότι αυτοί που δεν μιλούν αισθάνονται περισσότερα από τους πολλά υποσχόμενους (θα ήθελα, αλλά δεν θα το κάνω). Όμως! Μερικά άτομα είναι καλύτερα στις πράξεις, μερικά στα λόγια, μερικά (σπάνια είδη) και στα δύο.

 Το να μην έχεις ακούσει από το ταίρι σου, ιστορίες για παντοτινή αγάπη, δεν το κάνει να σε αγαπά λιγότερο από εσένα που το κάνεις. Πολλές φορές οι άνθρωποι φοβόμαστε να ανοιχτούμε ίσως γιατί φάγαμε τα μούτρα μας δοκιμάζοντας το, ίσως γιατί δεν θέλουμε σε περίπτωση ‘χωρισμού’ να πληγώνουν τα λόγια που είπαμε αλλά και να μας πονούν αυτά που ακούσαμε.

    Κάποιοι δεν υπόσχονται από υπερβολική δειλία και κάποιοι από υπερβολική αγάπη.

 Ξέρεις να ξεχωρίζεις και να ζυγιάζεις τις καταστάσεις, μπορείς εύκολα λοιπόν να κατατάξεις σε μια κατηγορία τον άνθρωπο σου. Κι αν δυσκολεύεσαι γιατί δεν υπάρχουν λέξεις, εστίασε στο βλέμμα, στο άγγιγμα, στο φιλί.

 Αν κάτι δεν σου κολλάει στα παραπάνω καλό θα ήταν να προσέχεις τις κινήσεις σου από εδώ και πέρα. Αν από την άλλη βρίσκεις αγάπη μέσα σ’ αυτά άσε τις υποσχέσεις και ζήσε το όπως του αξίζει.

 Και μη ξεχνάς, δεν είναι οι σχέσεις υποσχέσεις.

Soufraggette