Πώς να αγαπήσεις τον εαυτό σου ξανά

 

5+1 tips για να αγαπήσεις ξανά τον εαυτό σου!

1) Επιβραβεύστε τον εαυτό σας καθημερινά. Ξεκινήστε την μέρα σας γράφοντας θετικές σκέψεις, όπως για παράδειγμα «είμαι άξιος, είμαι δυνατός, είναι ικανός να πετύχω» και γενικά οτιδήποτε σας εκφράζει.

2)Μην κάνετε αρνητικές σκέψεις. Ταιριάζει με αυτό που είπαμε στο νούμερο ένα. Όσο κάνουμε αρνητικές σκέψεις δεν θα φέρουμε στη ζωή μας θετικά πράγματα.

3)Κάντε πράγματα που πραγματικά σας αρέσουν. Πολλές φορές λόγω της καθημερινότητάς μας βάζουμε στην άκρη πράγματα που αγαπάμε να κάνουμε. Αν νομίζετε λοιπόν ότι δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να βάλετε στο πρόγραμμα σας τις ασχολίες που θέλετε. Για παράδειγμα το απόγευμα της Τρίτης γράψτε ότι έχετε να πάτε στην παραλία για περπάτημα.

4)Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Ο καθένας μας είναι μοναδικός. Αγαπήστε τα δικά σας εξωτερικά κι εσωτερικά χαρακτηριστικά. Βέβαια η αυτοκριτική για βελτίωση είναι πάντα καλοδεχούμενη.

5) Γιορτάστε! Γιορτάστε είτε  με τον εαυτό σας είτε και με τους φίλους σας τις μικρές «νίκες» που πετυχαίνετε  στη δουλειά ή και σε πιο προσωπικό επίπεδο.

 6) Αποκτήστε υγιείς καθημερινές συνήθειες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσέχουμε τον εαυτό μας. Για παράδειγμα εγώ, όταν ξεκίνησα να πίνω πολύ νερό, να κοιμάμαι αρκετά, να χαμογελάω και να ξεκουράζομαι ένιωσα άλλος άνθρωπος. Άλλαξε λοιπόν γενικά καθημερινές πράξεις ρουτίνας και θα δεις τεράστια διαφορά στην ψυχική σου υγεία.