Περιποίηση δέρματος για την πρόληψη της ψηφιακής γήρανσης

Υπάρχει και αντίστοιχο Giveaway στο instagram. Πατήστε εδώ.

Τα προϊόντα προ-γήρανσης από τη vegan συλλογή Blue Essentials της Dalton Marine Cosmetics προστατεύουν το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βοηθούν να ανακάμψει πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κρέμα ημέρας, η κρέμα νύχτας και η κρέμας ματιών συνεργάζονται για να αποτρέψουν τυχόν σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Τι είναι η ψηφιακή γήρανση;

Αυτός ο όρος περιγράφει τυχόν συμπτώματα πρόωρης γήρανσης του δέρματος που προκαλούνται από μπλε φως. Ένα ορατό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από ψηφιακές οθόνες και ηλεκτρονικές συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές, tablet και smartphone. Όσο περισσότερο εκθέτουμε το δέρμα μας σε μπλε φως, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος πρόκλησης μακροχρόνιας βλάβης, καθώς το μπλε φως μπορεί να διεισδύσει πολύ βαθιά στο δέρμα και να δημιουργήσει ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε οξειδωτικό στρες.

Για να αντιμετωπίσει αυτή τη βλάβη, το δέρμα σου χρειάζεται προϊόντα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα λεγόμενα ριζικά καθαριστικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα  Blue Essentials βασίζονται σε #vegan συστατικά που προέρχονται από τη θάλασσα, όπως φύκια και πλαγκτόν. Αυτά τα συστατικά είναι πολύ αποτελεσματικά στη διακοπή της αλυσιδωτής αντίδρασης του σχηματισμού ελευθέρων ριζών και στην προστασία του δέρματος από βλάβες του μπλε φωτός και της ψηφιακής γήρανσης.

Τι είναι η αστική ρύπανση; 

Το μπλε φως δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε θαμπό δέρμα και να το κάνει να φαίνεται γηρασμένο. Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Ακόμα κι αν έχετε ένα κανονικό δέρμα, μπορεί να αναπτύξει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τη ρύπανση. Όταν δεν φροντίζετε σωστά το δέρμα, τα προβλήματα εμφανίζονται πιο γρήγορα και πιο έντονα. Το φράγμα του δέρματος και το φυσικό σύστημα άμυνας του δέρματος εξασθενούν. Το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και αρχίζουν να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επιπλέον, η παραγωγή σμήγματος αυξάνεται, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους.

Οι ενυδατικές vegan κρέμες από τη ΝΕΑ σειρά Blue Essentials της Dalton Marine Cosmetics ,προστατεύουν το δέρμα από το μπλε φως και τους περιβαλλοντικούς ρύπους κι αποτρέπουν τυχόν σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος. 

Θα τις βρεις εδώ : https://beautystory.gr/product-category/facecare/

Be protected – be beautiful – be you! 

Δεν είσαι σίγουρος ότι αυτή η σειρά κάνει για σένα; Κάνε το παρακάτω τεστ: 

Συμβουλές για προστασία από το μπλε φως και την αστική ρύπανση

Η παρατεταμένη έκθεση στο μπλε φως μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και στο σχηματισμό ρυτίδων, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να διαταράξει τον φυσικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης.


Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατευτείτε:

  1. Εάν εργάζεστε σε γραφείο φορέστε τα ειδικά γυαλιά που μπλοκάρουν το μπλε φως που εκπέμπεται από τις ψηφιακές οθόνες και  προστατεύουν τα μάτια σας μακροπρόθεσμα.
  2.  Προστατέψτε το δέρμα σας κι εσωτερικά: Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με πολλά αντιοξειδωτικά για να αποτρέψετε ζημιές από την ατμοσφαιρική ρύπανση και την έκθεση στο μπλε φως.
  3. Σιγουρευτείτε ότι η λειτουργία Night-Shift είναι ενεργοποιημένη! Με τη λειτουργία Night Shift, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα φωτός HEV (ορατή υψηλή ενέργεια) που εκπέμπεται από το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας
  4.  Το μπλε φως μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας και να προκαλέσει αϋπνία. Η εναλλαγή σε θερμές πηγές φωτός πριν από το κρεβάτι διευκολύνει τον ύπνο.
  5. Έχετε ακούσει ποτέ για την ψηφιακή αποτοξίνωση; Το διάλειμμα από όλες τις οθόνες, συμπεριλαμβανομένου του smartphone και του φορητού υπολογιστή, μπορεί να είναι μια πολύ χαλαρωτική εμπειρία – για το σώμα και την ψυχή σας.

 

Θεοδώρα Νικολαΐδου

Αισθητικός – Κοσμητολόγος

Απόφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης