Πέρασες, δεν πέρασες!

 

Πέρασα; Δεν πέρασα; Πού πέρασα; Το θέλω; Θα τα καταφέρω; Θα βρω δουλειά; Τι άγχος κι αυτό βρε παιδί μου. Τι απόφαση κι αυτή; Μεγάλη απόφαση είναι η αλήθεια αν αναλογιστούμε πως επηρεάζει το 1/3 της ζωής μας. Και πώς σου ζητάμε να πάρεις αυτήν την απόφαση; Βάση της βαθμολογίας σου; Βάση της ζήτησης στην αγορά εργασίας; Βάση των δικών μας θέλω; Κι εσύ; Πού είσαι;

Έλα να σου πω κάτι, εσύ είσαι το επίκεντρο. Πώς είναι το επίκεντρο του σεισμού που επηρεάζει τις δονήσεις γύρω του; Έτσι ακριβώς είσαι κι εσύ. Μια υπέροχη δύναμη ικανή να προκαλέσει τους κραδασμούς που επιθυμεί εάν ενεργοποιηθεί. 

Τόσα χρόνια ψάχναμε σε λάθος σημείο για το επίκεντρο, γι’ αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, να είναι τόσοι λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις, να υπάρχουν τόσα αναξιοποίητα ταλέντα και τόσα όνειρα που τα παγώσαμε μ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν τα ενθαρρύνει. 

Έλα να σου το εξηγήσω λίγο καλύτερα. Η βαθμολογία, η αγορά εργασίας, τα χρήματα, το πρεστίζ, όλα αυτά είναι εξωτερικά κίνητρα. Η δύναμη μας ξέρεις πότε ενεργοποιείται; Όταν ικανοποιούνται τα εσωτερικά μας κίνητρα και αυτά δεν είναι άλλα από την έκφραση της φύσης μας και των χαρισμάτων μας. Τότε να δεις εσύ κραδασμούς και επίδραση. 

Εάν θέλεις να γνωρίσεις λοιπόν τη δύναμη σου ευτυχώς πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι να συστηθείς μαζί της. Ένας αξιόπιστος και ουσιαστικός επαγγελματικός προσανατολισμός μπορεί να σου φωτίσει σημεία που δεν είχες φανταστεί οπότε και δεν μπορείς να τα αξιοποιήσεις ή τα είχες υποψιαστεί αλλά νόμιζες ότι ήταν στη φαντασία σου οπότε και τα αμφισβητείς. Αυτό αγαπώ να κάνω, να σε προσανατολίζω επαγγελματικά αλλά κυρίως να σε ενδυναμώνω. Με αυτόν τον τρόπο απαντάμε αποτελεσματικά και στο πώς θα βρεις δουλειά ώστε να επιβιώνεις αλλά και πώς θα είσαι δημιουργικός/ή ώστε να αυτοπραγματώνεσαι.

Πέρασες, δεν πέρασες, εργάζεσαι, δεν εργάζεσαι, είσαι έφηβος, είσαι ενήλικας, εάν νιώθεις ότι υπάρχει κάτι ουσιαστικότερο, κάτι αληθινότερο, κάτι δημιουργικότερο για σένα, εάν αναζητάς απαντήσεις για το πού βρίσκεται η επαγγελματική σου χαρά και επιτυχία, τότε θα χαρώ να σε βοηθήσω. Γιατί στο υπόσχομαι, βρίσκεται εκεί έξω η επαγγελματική σου χαρά και επιτυχία και περιμένει εσένα να την ανακαλύψεις, να πιστέψεις σ’ αυτήν και να καταβάλεις την ανάλογη προσπάθεια ώστε να την απολαύσεις! 

Τη συμβουλευτική μου την λέω Find Your Bliss, όπου bliss είναι το να αμείβομαι για αυτά που αγαπώ, κάτω από τις συνθήκες που μου αξίζουν, υπηρετώντας το κοινό καλό και αυτό είναι δικαίωμα όλων μας!

Χρυσάνθη Κωστάρα

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού &

Αυτοπραγμάτωσης στην εταιρεία Find Your Bliss Συμβουλευτική