Ο χρόνος είναι υπέρ σου

Πόσες φορές αναρωτηθήκαμε αν ο χρόνος που περνάει είναι υπέρ ή κατά μας; Και πως γίνεται να περνάει και να μη μας φέρνει την ευτυχία που επιθυμούμε; Γιατί δεν μας φέρνει αυτό που αναζητάμε; Γιατί είναι τόσο άδικος;

Κάθε άλλο από άδικος. Ο χρόνος είναι για σένα σημαντικός άξονας και μέντορας. Ζητάς κάτι στην ημέρα σου, όμως σκέφτηκες ποτέ, αν όντως μπορείς να το στηρίξεις; Σκέφτηκες ποτέ, αν μπορείς να το ζήσεις; Κι αν μπορείς, θα το εκτιμήσεις τόσο όσο σε μια άλλη φάση της ζωής σου;

Ο χρόνος είναι σοφός, ξέρει πότε θα σου φέρει τι. Ξέρει πότε είσαι πραγματικά έτοιμος για να το βιώσεις. Άφησε το κορμί σου να ρέει στο κύμα της ζωής. Μάθε να εμπιστεύεσαι τη ζωή και τον χρόνο. Προσπάθησε να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, όμως μην απορρίπτεις το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις γύρω από εσένα.

Εάν έχεις παρατηρήσει, όταν σε έναν χώρο υπάρχει εξαιρετικά πολύ αρνητική ενέργεια, δεν υπάρχει περιθώριο να βρεθεί κι άλλη. Οπότε εμφανίζεται μια θετική, για να μπορέσει να φέρει την ισορροπία. Έτσι είναι κι η ζωή, μπορεί πολλές φορές να αναρωτιόμαστε, γιατί όλα πάνε τόσο άσχημα, όμως δεν μπορεί αυτό να πάει για πολύ. Πάντα θα είναι καλό να σκεφτόμαστε πως τώρα ναι, μπορεί να περνάω κάτι που δεν μου αρέσει, αλλά αυτό είναι δεδομένο πως θα αλλάξει.

Όταν συσσωρεύονται γεγονότα και καταστάσεις που δεν μας αρέσουν, περνάει ο καιρός και δεν αλλάζουν, καλό θα είναι να κάνουμε μια αυτοκριτική για να δούμε αν εμείς έλκουμε αυτές τις καταστάσεις και σε ένα δεύτερο επίπεδο, όταν συνειδητοποιήσουμε πως δεν έχει να κάνει με εμάς, απλά να είμαστε σίγουροι πως μας το χρωστάει η ζωή και ο χρόνος. Η δικαίωση και αυτό που μας αξίζει είναι καθοδόν.

Γι αυτό λοιπόν, πολλές φορές δεν υπάρχουν λόγια, γι αυτό πολλές φορές είναι περιττά. Απλώς μέσα στη σιωπή, την ευγνωμοσύνη και στην πίστη για ζωή να μάθουμε να περιμένουμε. Όσο κι αν τα θέλουμε όλα, να μάθουμε να περιμένουμε. Γιατί πάντα ο χρόνος μας επιφυλάσσει το καλύτερο.

Σελήνη Ελένη Κακλαμάνου