Διάβασμα Χριστουγέννων VS Βόλτες

Διακοπές Χριστουγέννων!Aναμφίβολα μια περίοδος χαράς που για αρκετό κόσμο το τέλος τους συνοδεύεται από μια κρίση άγχους .

Στα σχολικά χρονιά αυτό οφείλεται στον τεράστιο όγκο διαβάσματος, που σαν σωστοί αναβλητικοί, αφήσαμε για μια μέρα πριν από την παράδοση τους.

Συνήθως αυτές οι ασκήσεις δίνονταν με την ατάκα «πάρτε καμία άσκηση να μην βαριέστε ». Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων οι περισσότεροι φτιάχνουν το πρόγραμμα σκεπτόμενοι πως «μπορεί μέχρι τώρα να μην προσπάθησα στο μέγιστο αλλά μέσα στα Χριστούγεννα θα το διορθώσω » και κάπου εκεί είναι που τα πράγματα δεν αποκτούν την επιθυμητή τροπή.

Ξεκινώντας έρχεται η σκέψη έλα μωρέ έχω ακόμα καιρό να τα κάνω ας πάω για κανα καφέ .. Ας φάω και κανά κουραμπιέ παραπάνω, είναι και χαλιά ο καιρός.. Και κάπως έτσι φτάνει η πρωτοχρονιά !

Με την αλλαγή του έτους  ξεκινούν να σοβαρεύουν τα πράγματα. Κάπου εκεί φαίνεται πως η επανάληψη που θέλαμε να κάνουμε και όλο το διάβασμα των εορτών ταυτίζονται όσο τίποτα άλλο με το μετρό της Θεσσαλονίκης!!!

Το μόνο πλέον λογικό σενάριο είναι να προσπαθήσουμε να παρηγορήθουμε βρίσκοντας οποιαδήποτε δικαιολογία υπάρχει και λέγοντας με περίσσεια αυτοπεποίθηση ότι αυτή μας η εμπειρία θα μας προετοιμάσει για μελλοντικές καταστάσεις..

Βέβαια όλα αυτά καταλήγουν να είναι ένα συνονθύλευμα θολών αναμνήσεων, καθώς διαβάζουμε στον δρόμο για το σχολείο.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στέλιος Παϊπάτης

Φοιτητής Πληροφορικής