Αθάνατες ατάκες Ελληνίδας μάνας

 

Μαμάδες… κάθε φορά που έρχεται αυτή η λέξη στο προσκήνιο τα πράγματα σοβαρεύουν, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στην Ελληνίδα μάνα !!!Και ποιός δεν έχει ακούσει:

 

  1. <<Στα έλεγα εγώ, δε στα’ λεγα αλλά ποιός με ακούει εμένα>>ακούγεται μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα που δεν πήγε καλά και θέλει να δείξει την αυθεντία της μάνας γιατί ως γνωστόν <<μάνα είμαι…. ξέρω>>
  2. <<κάνε ότι καταλαβαίνεις>> προφανώς και ο μόνος λόγος που σου το λένε αυτό είναι για να σου πουν μετά <<στα λεγα εγώ>>
  3. <<αν έρθω όμως και το βρω>>όλες οι μαμάδες με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούν να εμφανίζουν χαμένα πράγματα από το πουθενά.
  4. <<κακομοίρη μου έτσι και χτυπήσεις θα δεις τι έχεις να πάθεις>> δηλαδή αν πάθεις κάτι θα βρεις και τον μπελά σου.Τα πιο παλιά χρόνια υπήρχε η απειλή του ξύλου, δηλαδή θα έπεφτες με το ποδήλατο θα έτρωγες και ξύλο από πάνω.
  5. <<ζακέτα να βάλεις>>Το πιο χιλιοακουσμένο σχόλιο πριν φύγουμε για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Άσχετα με τον αν έχει καλοκαιριάσει , για κάποιο λόγο η ζακέτα ήταν ένα πανωφόρι που μας συνόδευε θέλαμε δεν θέλαμε.
  6. <<θα τα πούμε σπίτι εμείς >> πολλά υποσχόμενη έκφραση .Φυσικά άγχος μας διακατείχε για τις άγνωστες συνέπειες που θα υποστούμε όταν έρθει αυτή η ώρα.
  7. <<και αν πάει η Μαιρούλα να πηδήξει από κανα γκρεμό θα πας και εσύ;>> εννοείται ότι προσπαθεί να μας δείξει μόνο τα παραδείγματα προς αποφυγήν αλλά όταν η Μαιρουλα παίρνει άριστα ακούμε το <<δες την Μαιρούλα πάλι άριστα έγραψε>>.

Στέλιος Παϊπάτης

Φοιτητής Πληροφορικής